Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

APALUCHA č. 2 - Šumava 3.-.6.9.2009

6. 9. 2009

NOVÉ HUTĚ 3.-6.9.2009

 

 


 

Po roce jsme si opět zopakovali pánsko-dětskou expedici Šumava. Tentokrát v dřívějším termínu, ale za stejně studeného a pošmourného počasí jako vloni. I přes to jsme celou situaci bravurně zvládli a třikrát jsme vyrazili poznávat šumavu na kole.

 

V pátek jsme jeli pouze na Churáňov, protože bylo opravdu ošklivo – naštěstí se o nás pěkně postarali v penzionu U Churáňů.

 

V sobotu jsme měli v plánu nejdelší okruh, ale počasí nám opět moc nepřálo. Bylo hodně sychravo a hlavně pro holky v sedačkách to bylo asi dost krušný. Vydrželi až na Kvildu, kde jsme dali obídek a nějaký ten čajík (s i bez).

Na Kvildě jsme se rozdělili – Péťa s Vendou a Lucinka s Kačenkou to vzali zpět a my – já, David, Míra s dětmi (a vozíky) jsme si to dali přes Bučinu na Knížecí Pláně. Tam se na nás usmálo i trochu sluníčka a bylo to potřeba, protože v restauraci bylo opět natřískáno a my museli zůstat venku, ale nádhera! Pak jsme sjeli do Borovky a zpět do Nových Hutí.

Večer jsme poseděli u fotbálku a potom u karet a ráno se nám nechtělo nic moc dělat.

Vidina, že musíme vše zabalit a ještě uklidit, spojená s pozdním odchodem do postelí, vnesla do kolektivu pochmurnou náladu. Naštěstí se umoudřilo počasí a udělalo se hezky – tedy teplota byla pořád okolo 12°C, ale na sluníčku bylo příjemně. Rozhodli jsme se pro vyjížďku na oběd na Horskou Kvildu a jeli s námi i Mirda (Brundibár) s Terezkou a Barunkou. Pro Barunku to bylo dost náročný, protože na kole jezdí teprve chvilku a ty kopce tady prostě jsou, ale klobouk dolů!!

Vyjeli jsme klasickou cestou směr Churáňov a pak zkratkou do lesa na červenou, ale po chvilce jsme rezignovali, protože ta cesta byla hodně drncavá. Tak jsme to vzali po cyklostezce (ne o moc lepší). Míra s holkama se v půlce odpojil a jeli zpět. My jsme pokračovali krásnou přírodou a pak i po nádherné cestě na Horskou Kvildu. Tam jsme dali obídek a pak již zpátky.

Z vypětím všech sil jsme poklidily, zabalili a naložili a AHOJ ŠUMAVO ! – zase za rok – a připrav si pro nás konečně lepší počasí.

Myslím, že jsme si to všichni pěkně užili a doufám, že tradice bude udržována i nadále.

Tak, maminky, víc z nás nedostanete!

Děkujeme dětem, že nám to moc nestěžovali.

Děti děkují tatínkům (a strejdovi) za vzornou péči.

Velký dík Čéřům za ubytování – snad jsme jim to moc nezlikvidovali!!!!!!!

 

Sestava:

Miška (1),Matýsek (2),Kájina (2),Lucinka & Kačenka (4),Barunka (6),Terezka (10)

Petr, Péťa, David, Venda, Míra, Mirda.

 

Váš předseda

FOTO ZDE + v galerii

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Nové Hutě 3-6.9.2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

2x za rok

(Pavlína, 5. 10. 2009 10:17)

Doháním resty a tak jsem se taky konečně dostala k článku o pánsko-dětské expedici. Jsem rozhodně pro tradici udržet a možná jí udělat 2x za rok!!! :-))) Protože já jsem si víkend bez manžela a dítětě taky pěkně užila :-)

Paráda

(David + Kája, 11. 9. 2009 15:23)

Zdar Šumavě 2009,
velká paráda. Za rok doufám zase !
Díky

víkend

(Katka, 10. 9. 2009 11:40)

Počasí na Šumavě je kapitola sama o sobě. Snad někdy zažijeme na Hutích hezký víkend...
V Poděbradech bylo prima. Volám: opakovat!
Díky děti, díky tatínkové.